ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εναλλακτικά προϊόντα, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια επεξεργασίας γλυκό σόργο

Σόργο γεωπονικών συνθηκών σημαντικές ποικιλίες μπορούν να χωριστούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Ποικιλίες σιτηρών σόργο αυξάνεται από τρία σε έξι πόδια ύψος και παράγουν μεγάλες seedheads που έχουν συγκομισθεί συνήθως για ζωοτροφών. Γλυκό σόργο ποικιλίες είναι πολύ μεγαλύτερα, συνήθως από οκτώ έως είκοσι πόδια ύψος, με λεπτές και fleshier προέρχεται από τις ποικιλίες σιτηρών, αλλά με πολύ μικρότερη seedheads. Κτηνοτροφικά ποικιλιών είναι παρόμοια με τα γλυκά ποικιλίες, αλλά είναι συνήθως μικρότερες και χαμηλότερη περιεκτικότητα ύδατος και ζάχαρης. Λιγότερη οικονομική σημασία είναι τα στενά συνδεόμενες με Sudangrass και broomcorn, που είναι μέλη των s. bicolor ssp. Drummondii. Γλυκό και κτηνοτροφικά sorghums μπορούν να παράγουν επίσης σημαντικές ποσότητες σπόρων, οπουδήποτε από 5 να 25% συνολικό βάρος ξηράς κατά τη λήξη, ανάλογα με την ποικιλία. Οι σπόροι θα μπορούσε να συγκομιστεί ως υποπροϊόν ξεχωριστά για την περιεκτικότητα σε άμυλο, ή ως ένα ζώο ζωοτροφών ή θα περιλαμβάνονται σε ζύμωση.
Ως ενεργειακών φυτών, γλυκό σόργο έχει το ασυνήθιστο πλεονέκτημα ότι είναι μια πηγή ζάχαρης, άμυλο και κυτταρίνη. Φυσικά, το σημαντικό πρόγραμμα οδήγησης ενδιαφέροντος στο εργοστάσιο, τόσο για τα τρόφιμα και έχει υποστεί μερική ζύμωση, έχει τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης του χυμού, γενικά αποτελείται από οπουδήποτε από 20 να 50% ολόκληρο το φυτό του ξηρού βάρους. Ζυμωσίμων σακχάρων είναι κατά κύριο λόγο σε σακχαρόζη, ΓΛΥΚΟΖΗ και ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ.
Τα πιθανά προϊόντα ζύμωσης γλυκό σόργου είναι ευρύ κυμαίνονται; αιθανόλη, ακετόνη, Βουτανόλη, διάφορες λιπίδια (λιπίδια προορίζονται συνήθως για την παραγωγή βιοντίζελ), γαλακτικό οξύ, υδρογόνο, και το μεθάνιο. Πολλές πιθανές εγγενή προϊόντα του φυτού, εκτός από την κυτταρίνη για την παραγωγή χαρτιού, αναγνωρίζονται επίσης: κεριά, πρωτεΐνες, και allelopathic ενώσεις, όπως sorgoleone.
Του κόκκου γλυκό σόργου μπορεί να επεξεργαστεί σύμφωνα με διαδικασίες που έχουν υποστεί μερική ζύμωση τυπική σιτηρών, που παράγουν δαπανώνται σιτηρών και αριθμός. Αποδείχθηκε ότι ο αριθμός θα μπορούσαν να εστιασθούν χρήση υπερδιήθηση και αντίστροφης όσμωσης, για τη δημιουργία, μαζί με το αναλωμένο σιτηρών, μια πλούσια σε πρωτεΐνες ζωοτροφές. Κεριά από κόκκους σόργο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχρίσματα τροφίμων και έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των ταινιών βιοαποδομήσιμων και βρώσιμα.
Είναι δυνατόν να ζυμώσουν γλυκό σόργο σάκχαρα, από την πανταχού παρούσα μικρόβια, για την παραγωγή υδρογόνου, ακολουθείται από αναερόβια πέψη το υπόλοιπο βιομάζας σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου. Σε μια μελέτη, 90% πτητικές στερεών μετατροπής αποδόσεις επιτεύχθηκαν κατά 75-ημέρα στερεών χρόνος κατακράτησης. Προκαταρκτικές τεχνικές έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αυξηθεί η διαθέσιμη για την παραγωγή υδρογόνου saccharides. Επιπρόσθετα, ορισμένες μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υδρογόνου έχουν αποδειχθεί να μετατρέψετε τόσο pentose και hexose saccharides, επιτρέπει τη μετατροπή των hemicellulose για την παραγωγή υδρογόνου.
Ορισμένα προϊόντα μπορούν να διατίθενται για την εκχύλιση πριν από τη ζύμωση, ή μπορούν να δημιουργηθούν από τα υπολείμματα. Τα υπολείμματα ίδια, Αν και όχι μια τροπολογία καλή εδάφους σε ακατέργαστη κατάσταση, μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμο λιπασματοποίηση. Το εντεριώνη από υπολείμματα σόργο έχει μετατραπεί ενεργοποιημένου άνθρακα για την κατασκευή ηλεκτροδίων στο supercapacitors. Σόργο υπολείμματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή συνθετικού αερίου και βιο-πετρέλαιο, Via πυρόλυση.
Έχει αποδειχθεί διαλυτών αποσπάσματα του σόργου, δια των οποίων αναχαιτίζεται η δραστηριότητα της α-glucosidase και ανθρώπινη σάλιου α-αμυλασών, και έτσι μπορεί να υπάρχουν ενώσεις σόργο χρήσης σε θεραπείες διαβήτη.
Τέλος, έχει παρατηρηθεί η allelopathic φύση του σταθμού του σόργου και πρόσφατα, καταστολή ανάπτυξη φυκών μοβ nutsedge έχει αποδειχθεί χρήση διαλυτών αποσπάσματα του σόργου. Μερικές μελέτες έχουν εντοπίσει δυνητικές allelopathic ενώσεις, όπως το εκχύλισμα ρίζα sorgoleone και άμυνας των επαγωμένων σύνθετες dhurrin (p-υδροξυ-(S)-mandelonitrile-β-D-glucoside). Sorgoleone επίπεδα διαφέρουν ευρέως μεταξύ των ποικιλιών, αλλά είναι η πρωτογενής σταθερά, επιλεκτική δράση, αποτελεσματική σε εξαιρετικά χαμηλές συγκεντρώσεις και έτσι θα μπορούσαν να έχουν εμπορικές εφαρμογές.
Στον ακόλουθο πίνακα, διάφορα προϊόντα και των μικροοργανισμών που χρησιμοποιούνται, κατά τη διάρκεια της ζύμωση του σόργου, γλυκό, παρουσιάζονται.
Table 1 

 'πηγη:''http://esse-community.eu''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου