ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βιοκαύσιμα οφέλη και τις προκλήσεις για τη δημιουργία γλυκό σόργο ως μια καλλιέργεια βιώσιμης ενέργειας

Βιοκαύσιμα παρέχουν την υπόσχεση για πολυάριθμα οφέλη που συνδέονται με την ενεργειακή ασφάλεια, οικονομικών επιστημών, και το περιβάλλον.
Η ποσοτική και ποιοτική παραγωγή γλυκό σόργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τη χρήση κατάλληλα και βελτιωμένη αγρονομικές διαχείριση τεχνικών που είναι, σε ορισμένες πτυχές, ακόμη σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, Δεδομένου ότι είναι, σε πολλές πτυχές, ακόμη μια άγρια είδη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί θα μπορούσε να συνοψίζει στα ακόλουθα σημεία:
  • Έρευνα σχετικά με τη διαχείριση αγρονομικές γλυκό σόργου για βιοαιθανόλη σκοπούς, Ωστόσο,, αντιμετώπισε εναλλασσόμενων περιόδων αύξηση και τη μείωση των τόκων, ανάλογα με τις διακυμάνσεις στις τιμές διεθνή ορυκτών καυσίμων και τη διαθεσιμότητα.
  • Σύντομη συγκομιδής παράθυρο (περιορίζεται σε περίπου 20-40 ημέρες) και η κακή δυνατότητα διατήρησής του το αποξηραμένοι που θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιωδώς το κόστος παραγωγής αιθανόλης.
  • Έστω και αν το γλυκό σόργο επωφελείται από μια ευρεία φύτευσης πυκνότητα (στενές γραμμές ως αποτέλεσμα υψηλότερες αποδόσεις στέλεχος και της ζάχαρης και ο καλύτερος έλεγχος των ζιζανίων), κυμαίνονται από 12 να 20 φυτά m2, Εύρεση της κατάλληλης πυκνότητας και σπόρων προς σπορά των βελτιωμένων ποικιλιών για ότι πυκνότητα μπορεί να είναι προβληματική. Πληροφορίες σχετικά με αλυσίδες παραγωγής και προμήθειας σπόρων προς σπορά που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες και φαίνεται ότι η παραγωγή σπόρων προς σπορά σε εμπορικό επίπεδο είναι στα πρώτα του στάδια της ανάπτυξης.
  • Στα περιβάλλοντα που εκτίθενται εξάτμιση υψηλά ποσοστά και χαμηλή γονιμότητας συνθήκες, την πυκνότητα των χαμηλών φυτών μπορεί να μειώσει της αποτελεσματικότητας χρήσης ύδατος στάση, όπως μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να χαθούν ως άμεση εξάτμιση.
  • Ωστόσο,, σε πιο κοντά φύτευσης απόσταση, φυτά παράγουν λεπτότερο βλαστοί με ελαφρώς περισσότερες μηχανήματα αρόσεως και εάν το αυξανόμενο περιοχές κυριαρχούνται από ισχυρούς ανέμους and thunderstorms, ο κίνδυνος της καταθέτοντας αυξήσεις. Ορθή διαθεσιμότητα του καλίου μπορεί να είναι μια αποτελεσματική διαχείριση πρακτική να προσθέσετε δύναμη το προέρχεται και μείωση των προβλημάτων που κατάθεση.
  • Στις εύκρατες περιοχές του Βορείου ημισφαιρίου γλυκό σόργο είναι συνήθως που σπέρνονται ανοιξιάτικη και που συγκομίζονται στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου. Σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη νωρίς την άνοιξη ή τέλη χειμώνα σπορά δεν είναι εφικτή όπως γλυκό σόργο δεν ανέχεται κρύο στρες. Εξάλλου, φυτά που σπέρνονται μαζί πολύ νωρίς να αναπτύξουν πολύ αργά κάνουν βοτάνισμα πιο δύσκολη και δαπανηρή. Καθυστερημένη συγκομιδές οδηγεί σε μειωμένη περιεκτικότητες σε ζαχαρόζη oBrix και στέλεχος.
  • Ακόμη και αν ένα ανθεκτικό είδος σόργου και παρασίτων δεν προκαλούν σοβαρές ζημίες για την καλλιέργεια, ιδιαίτερα σε εύκρατα κλίματα, μπορεί να θεωρηθεί ευαίσθητα επιθέσεων Lepidoptera. Κύρια ζημιών από Lepidoptera που βρίσκονται στο επίπεδο στέλεχος όπου οι κοιλότητες που δημιουργήθηκε από των προνυμφών ως συνέπεια την απώλεια σημαντικών απόδοσης και μερικές φορές προκαλούν κατάθεση ή ακόμη και το θάνατο του φυτού. Χυμός ποιότητας μπορεί να επηρεαστεί επίσης από το επίπεδο μόλυνσης. Τα επίπεδα μόλυνσης διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε τόσο υψηλές όσο 30% απώλειες ζάχαρης.
  • Μια άλλη επιβλαβή έντομα για το σόργο είναι το αφίδες που τρέφονται με το κάτω μέρος των φύλλων και εισαγωγής τοξινών που καταστρέφουν ιστών σε φύλλα, και μπορεί να είναι επίσης διανύσματα για ασθένειες. Μπορεί να χρειαστούν χημική επεξεργασία, αλλά οι περισσότερες ποικιλίες είναι ευαίσθητα στην οργανοφωσφορική φυτοφάρμακα, Έτσι θα πρέπει να αναζητηθούν κατάλληλες aphid ελέγχου.
  • Γλυκό σόργο σπόρων προς σπορά πρέπει να αντιμετωπίζονται με χρήση εντομοκτόνων και μυκητοκτόνων πριν από τη σπορά για την πρόληψη των σπόρων προς σπορά rots, Σπερμοφυείς καλλιέργειες blights και sucking τα έντομα sap. Στο τελευταίο επίπεδο η καλλιέργεια αυτή είναι ευπαθή σε ορισμένες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των anthracnose (κόκκινο στέλεχος rot), γένους Fusarium, μωσαϊκό αραβοσίτου νάνος και άλλων ιογενών νόσων. Δεδομένου ότι δεν μυκητοκτόνα έχουν την ετικέτα για το σόργο γλυκό, οι ασθένειες αυτές θα μπορούσαν να ελέγχονται, σε περιορισμένο βαθμό, με τη χρήση ανθεκτικών ποικιλιών, φύτευσης σπόρων απαλλαγμένο από ασθένειες, και εναλλαγές καλλιεργειών με Ηλιοτρόπιο, cowpea, καλαμποκιού ή σόγιας. Από αυξανόμενη σόργου σε ξηρά περιβάλλοντα που είναι δυσμενούς για την ασθένεια μπορεί να αποφευχθεί η anthracnose.
  • Γλυκό σόργο της παραγωγικότητας μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά, Εάν ξηρασία άγχος που παρουσιάζεται σε ένα στάδιο της συγκεκριμένης ανάπτυξης. Για παράδειγμα,, η μείωση της απόδοσης ήταν μόνο 1% στο post-anthesis ξηρασία στρες, αλλά έως 36% Όταν ξηρασία άγχος παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια αγενούς ανάπτυξης.
  • Η ποιότητα του χυμού, εκφρασμένο ως σύνολο διαλελυμένου στερεών, μειώσεις με το υψηλότερο επίπεδο της γονιμοποίησης. Υψηλά επίπεδα της γονιμοποίησης n μπορεί να ενισχύσει το βλαστικό μειώνοντας έτσι η συγκέντρωση σε σάκχαρα στα όργανα αποθήκευσης όπως συμβαίνει εν γένει σε άλλες καλλιέργειες ζάχαρης.
  • Η περιορισμένη δυνατότητα διατήρησής και γρήγορη φθίνων του υλικού που συγκομίζονται, και ως εκ τούτου, το περιορισμένο χρόνο για τη μεταφορά και επεξεργασία, οι παράγοντες που επηρεάζουν σοβαρά το σύστημα παραγωγής γλυκό σόργο. Εξάλλου, το υψηλό ποσοστό υγρασίας (περίπου. 70%) περιορίζει το ποσό της βιομάζας που μπορεί να διενεργούνται σε ένα φορτηγό φορτίο, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος μεταφοράς, κυρίως σε μεγάλες αποστάσεις.
  • Αν και μελέτες έδειξαν το διοξείδιο του θείου θα μπορούσε να διατηρηθεί γλυκό σόργο chopped αποξηραμένοι για περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς να υποστούν αλλοίωση της ζάχαρης, ένα μειονέκτημα του χρησιμοποιώντας μεγάλα ποσά SO2 θα την διαχείριση και την εφαρμογή δυσκολίες λόγω της τοξικότητας του SO2, η οποία έχει ταξινομηθεί ως επικίνδυνη υλικό για την υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα πρόσμειξη για το περιβάλλον.
'' http://esse-community.eu''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου